Ni registres, ni instal·lacions. Així són les videoconferències amb Firefox Hello

25.02.2015

Hello és el nou servei de videoconferència que Firefox ha incorporat a les moltes funcionalitats i complements d'aquest navegador de codi lliure i caràcter col·laboratiu. Entre el principals atractius, destaca que no cal ni instal·lar cap programa, ni registrar-se per a fer-ne ús. Fins i tot, podreu conversar amb altres persones que utilitzen un navegador diferent a Firefox, simplement enviant-los un enllaç i convidant-los a parlar. Ràpid, senzill i de franc.

Redacció TINET. Si sou usuaris habituals de Firefox i permeteu les actualitzacions de manera habitual, ja haureu comprovat com a la barra d'eines superior del navegador hi apareix una nova icona: una careta amb forma de núvol de conversa. Si no us apareix, actualitzeu-lo i us apareixerà automàticament. Aquesta icona correspon al nou servei de vídeoconferència de Firefox: Hello. Pot passar que no la veieu, però que sí la tingueu habilitada. Haureu d'anar a la configuració (ratlles horitzontals a la part superior dreta), triar personalitza i comprovar si es troba entre les eines i funcionalitats que us apareixen. Si és així, només cal que l'arrossegueu fins la barra d'eines.

Un cop teniu l'icona visible, només cal que premeu i trieu l'opció inicia una conversa.

 

Us apareixerà un enllaç que podreu copiar directament, en posar-vos damunt.

Aquest enllaç és el que enviareu a la persona amb la qual voleu conversar. Un avantatge de Hello és que l'altra personal no cal que utilitzi Firefox. Si té obert Google Chrome o bé Opera, podrà fer ús del servei i parlar amb vosaltres.

Podreu guardar aquest enllaç per a futures converses, o eliminar-lo. També podeu guardar contactes i avisar que no voleu que us molestin abandonant el mode disponible -amb un punt verd visible- i canviar-lo pel de no molesteu -que apareix sense color-.

De moment, Hello compta amb les funcions bàsiques per establir vídeoconferències. Val a dir que es troba en versió beta, és a dir de proves. Per tant, és de suposar que ampliaran moltes de les funcions que ara no disposen i amb les quals sí compten altres serveis com Skype o Hangouts (adjuntar arxius, més d'un interlocutor alhora...)

Ningú no pot negar, però, les actuals virtuds: la comoditat i senzillesa que presenta el servei per a tots els usuaris que desitgen fer-lo servir, sense registres i sense necessitat d'instal·lar cap tipus de programari. Per una altra banda, aquells que optin per aquest servei coneixen qui al darrere: un projecte de codi obert i col·laboratiu que posa en valor la seguretat i l'absència d'ànim de lucre en les seves accions.